Τρίπολη

Κατέβασμα τώρα

Αν και το παιχνίδι Τρίπολη ανήκει στα παιχνίδια Ράμι, φέρει εμφανή στοιχεία από άλλα παιχνίδια. Η ιστορία του Τρίπολη ξεκινά από το 1932, όταν εφευρέθηκε από τον Στάνλι Χόπκινς (Stanly Hopkins), ενώ στο τέλος μόνο της δεκαετίας του 30’ η εταιρεία παιχνιδιών Καντάκο (Cadaco) του Σικάγο, ξεκίνησε τη διανομή του. Σήμερα η ίδια εταιρεία διανέμει οκτώ διαφορετικές παραλλαγές της Τρίπολη.

Στο παιχνίδι μπορούν να συμμετέχουν από 2 έως 9 παίκτες και περιλαμβάνει τα εξής: Μία τράπουλα χωρίς μπαλαντέρ, μάρκες και τον πίνακα της Τρίπολη.

Το παιχνίδι αποτελείται από 3 γύρους, και κάθε γύρος βασίζεται σε διαφορετικό παιχνίδι. Ο πρώτος γύρος βασίζεται στο παιχνίδι Κούπες, ο δεύτερος στο Πόκερ και ο τρίτος στο παιχνίδι του Ράμι.

Κατά τον πρώτο γύρο όλοι οι παίκτες τοποθετούν τις μάρκες τους σε διαφορετικά κομμάτια του πίνακα. Έπειτα μοιράζονται τα φύλλα σε όλους τους παίκτες, ενώ μοιράζεται και ένα έξτρα χέρι. Κανείς δεν γνωρίζει τι φύλλα περιέχει το επιπλέον χέρι. Οι παίκτες των οποίων τα φύλλα ταιριάζουν με ένα από τα τμήματα του πίνακα, μπορούν να εισπράξουν μάρκες από αυτό το κομμάτι.

Στο δεύτερο γύρο, κάθε παίκτης συγκεντρώνει τα 5 καλύτερα φύλλα σε χέρι Πόκερ. Στη συνέχεια ξεκινά ένας γύρος πονταρίσματος στον οποίο κάθε παίκτης μπορεί να πάει πάσο, να αποδεχτεί το ποντάρισμα (« τα βλέπει»), να αυξήσει το ποντάρισμα (ρελάνς) ή να ποντάρει. Αφού οι παίκτες έχουν αποδεχτεί το ποντάρισμα, ή έχουν πάει πάσο, ο παίκτης με το καλύτερο χέρι κερδίζει όλο το ποτ, και όλα τα πονταρίσματα.

Στον τρίτο και τελευταίο γύρο, οι παίκτες επιστρέφουν τα χέρια τους, τα οποία ενώνονται με τα υπόλοιπα φύλλα της τράπουλας. Ο νικητής του δεύτερου γύρου παίζει πρώτος. Ο τρίτος γύρος ξεκινά με τον παίκτη που μοιράζει, ο οποίος κατεβάζει το μικρότερο σε αξία φύλλο που διαθέτει από όποιο χρώμα επιθυμεί. Ο επόμενος παίκτης πρέπει να τοποθετήσει δίπλα σε αυτό το φύλλο το επόμενο στη σειρά (από το ίδιο χρώμα). Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι κάποιος να βρεθεί με «το χέρι του νεκρού» (δηλαδή να μην έχει το επόμενο στη σειρά φύλλο) ή μέχρι κάποιος να κατεβάσει Άσσο. Ο παίκτης που τοποθέτησε το τελευταίο χαρτί, κατεβάζει το μικρότερο από τα φύλλα του σε άλλο χρώμα (δεν έχει σημασία ποιο). Νικητής του παιχνιδιού είναι ο πρώτος που θα απαλλαγεί από όλα του τα φύλλα.

Μία παρτίδα Τρίπολη δεν έχει χρονικό περιθώριο, αρκεί όλοι οι παίκτες να είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να παίζουν, εκτός και εάν έχει προκαθοριστεί το ανώτερο ποσό κέρδους. Στο τέλος της παρτίδας οι παίκτες μπορούν να παίξουν ένα ακόμη γύρο Πόκερ, για να καθοριστεί ποιος θα πάρει τις μάρκες που έχουν απομείνει στον πίνακα.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το παιχνίδι της Τρίπολη; Επισκεφθείτε την ενότητά μας με τίτλο Πώς να παίξετε Τρίπολη.

Σας ενδιαφέρει να έλθετε κι εσείς στην κοινότητα των online παικτών της RummyRoyal και να απολαύσετε άπειρα τουρνουά, προνόμια και συναρπαστικά παιχνίδια όπως το Κουμ-Καν, το Τζιν Ράμι, και το Ράμι 500; Κατεβάστε την εφαρμογή μας Εντελώς Δωρεάν!