Ράμικαμπ

Ράμικαμπ

Κατέβασμα τώρα

Η ιστορία του Ράμικαμπ ξεκινά από τη δεκαετία του 1940. Από τότε το παιχνίδι έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή του κόσμου. Βασίζεται στο Κλασσικό Ράμι, όμως το χαρακτηρίζουν δύο διαφορετικά γνωρίσματα, που το κάνουν δυναμικό και απόλυτα συναρπαστικό. Το πρώτο του χαρακτηριστικό αφορά τα μέσα. Αντίθετα από τα κλασσικά παιχνίδια τράπουλας, το Ράμικαμπ παίζεται με πολύχρωμα πλακίδια που αριθμούν από το 1 έως το 13 (2 ομάδες 4 χρωμάτων) και με τζόκερ. Το άλλο χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί αυτό το παιχνίδι είναι ότι οι παίκτες μπορούν να αποσυναρμολογήσουν τους ήδη κατεβασμένους συνδυασμούς (melds) και να τους τοποθετήσουν με άλλη σειρά, ώστε να μπορούν να απαλλαγούν από τα πλακίδια του χεριού τους.

Μία Παρτίδα Ράμικαμπ

Το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο για τη συμμετοχή 2 έως 4 παικτών, και κύριος στόχος είναι να είστε ο πρώτος/η που θα φτάσει τουλάχιστον τους 200 πόντους βαθμολογίας. Συγκεντρώνετε βαθμούς δημιουργώντας συνδυασμούς πλακιδίων (melds) στο τραπέζι. Όπως ισχύει και στα περισσότερα παιχνίδια Ράμι, στο Ράμικαμπ υπάρχουν δύο είδη έγκυρων συνδυασμών (melds) : τα σετ (ή ομάδες), που αποτελούνται από πλακίδια με τον ίδιο αριθμό σε 3 διαφορετικά χρώματα, και οι σειρές, τουλάχιστον 3 πλακίδια συνεχόμενης αρίθμησης από το ίδιο χρώμα.

Στα περισσότερα παιχνίδια Ράμι κάθε παίκτης ξεκινά με το τράβηγμα ενός φύλλου. Στο online Ράμικαμπ το τράβηγμα ενός πλακιδίου είναι προαιρετική κίνηση. Εάν ο παίκτης μπορεί να σχηματίσει συνδυασμούς με όσα έχει στο χέρι, τότε δεν χρειάζεται να τραβήξει. Μπορεί όμως να κάνει μια κίνηση που θα τον βοηθήσει να απαλλαγεί από τα φύλλα του, και να ολοκληρώσει με την απόρριψη ενός πλακιδίου.

Σημείωση: μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε ή να κολλήσετε πλακίδια μόνο εάν ισχύει ένα από τα παρακάτω:

  1. Εάν έχετε ήδη κατεβάσει το πρώτο σας έγκυρο meld αξίας τουλάχιστον 30 πόντων.
  2. Εάν μπορείτε να κολλήσετε τουλάχιστο ένα πλακίδιο στο καινούριο meld που θα σχηματίσετε.
  3. Όλα τα meld στο τραπέζι στο τέλος της κίνησής σας είναι έγκυρα.

Στο Ράμικαμπ υπάρχουν δύο μόνο πλακίδια με φιγούρα. Είναι οι φιγούρες του τζόκερ και είναι τα μπαλαντέρ πλακίδια. Τα μπαλαντέρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση πλακιδίων στο παιχνίδι. Εάν ο γύρος τελειώνει και πιαστείτε με μπαλαντέρ στο χέρι, σας απονέμονται 30 βαθμοί τιμωρίας.

Όταν ένας παίκτης έχει απαλλαγεί από όλα τα πλακίδια του χεριού του, ο γύρος τελειώνει. Σε αυτό το σημείο κάθε παίκτης θα λάβει βαθμούς τιμωρίας ανάλογα με τα πλακίδια που του έχουν απομείνει στο χέρι. Ο νικητής όμως εισπράττει μπόνους θετικών βαθμών όσοι και οι βαθμοί τιμωρίας των αντιπάλων του. Το παιχνίδι τελειώνει όταν ένας παίκτης φτάσει ή ξεπεράσει τους 200 βαθμούς.

Μάθετε όλους τους κανόνες Ράμικαμπ πριν ξεκινήσετε να παίζετε !

Για να ξεκινήσετε να παίζετε δωρεάν παραλλαγές του Ράμικαμπ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λάβετε το Ράμικαμπ εντελώς δωρεάν και να γίνετε μέλη της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας παικτών που ήδη απολαμβάνουν τα συναρπαστικά μας παιχνίδια!