Ράμι 500

Ράμι 500

Ράμι 500 διαδήλωση     Κατέβασμα τώρα

Για να βελτιώσετε την τεχνική σας στο Ράμι 500, κάντε κλικ στο κουμπί και παρακολουθήστε το demo!

Το Ράμι 500 ανήκει στην οικογένεια παιχνιδιών Ράμι, για αυτό και οι ομοιότητές του κυρίως με το Κλασσικό Ράμι, είναι πολλές. Υπάρχουν ωστόσο, κάποιοι κανόνες που κάνουν αυτό το παιχνίδι να ξεχωρίζει από τα άλλα Ράμι παιχνίδια και το καθιστούν απόλυτα μοναδικό και συναρπαστικό.

Μία Παρτίδα Ράμι 500

Σε μια παρτίδα Ράμι συμμετέχουν από 2 έως 8 παίκτες. Εάν οι παίκτες είναι τέσσερις, τότε χρησιμοποιείται μία απλή τράπουλα και 2 μπαλαντέρ. Εάν οι παίκτες είναι πέντε ή περισσότεροι τότε προστίθεται και δεύτερη τράπουλα.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα συγκεντρώσει 500 ή περισσότερους βαθμούς. Η παρτίδα αποτελείται από όσους γύρους χρειαστεί μέχρι ο πρώτος παίκτης αγγίξει το σκορ των 500. Σε κάθε γύρο, οι παίκτες παίζουν με τη σειρά, α) τραβώντας και β) απορρίπτοντας ένα φύλλο, ενώ αφού τραβήξουν και πριν απορρίψουν μπορούν και να κατεβάσουν συνδυασμούς (melds) με σετ ή σειρές, ή να κολλήσουν φύλλα στα ήδη κατεβασμένα melds. Φύλλο μπορείτε να τραβήξετε είτε από τη στοίβα αποθέματος, είτε από τη στοίβα απόρριψης. Εάν επιλέξετε να τραβήξετε ένα φύλλο από τη στοίβα απόρριψης, είστε υποχρεωμένοι να πάρετε και όποιο ή όποια φύλλα έπεσαν μετά από αυτό. Επίσης πρέπει να το συνδυάσετε αμέσως.

Ένας γύρος τελειώνει όταν κάποιος απαλλαγεί από όλα του τα φύλλα, ή όταν εξαντληθεί η στοίβα αποθέματος και ο παίκτης που έχει σειρά να παίξει δεν επιθυμεί να τραβήξει από τη στοίβα απόρριψης. Όταν ο γύρος τελειώνει αξιολογούνται τα φύλλα του κάθε παίκτη. Οι παίκτες εισπράττουν θετικούς βαθμούς για τα φύλλα που κατάφεραν να συνδυάσουν, και αρνητικούς για όσα φύλλα τους έχουν απομείνει. Το παιχνίδι σταματά όταν τελειώσει ο γύρος κατά τη διάρκεια του οποίου, ένας από τους παίκτες κατάφερε να συγκεντρώσει 500 ή περισσότερους βαθμούς. Σε περίπτωση που περισσότεροι από ένας παίκτες έχουν συγκεντρώσει 500 ή τους έχουν ξεπεράσει, νικητής ανακηρύσσεται ο παίκτης με το μεγαλύτερο σκορ.

Στο Ράμι 500 υπάρχει μία ιδιαίτερη κίνηση που ονομάζεται « Φωνάζω Ράμι » . Όταν ένας παίκτης πετάει ένα φύλλο το οποίο μπορεί να συμπληρώσει meld ή να κολλήσει σε έναν ήδη κατεβασμένο meld, ο/η αντίπαλος φωνάζει « Ράμι !», παίρνει το φύλλο, το κολλάει και συνεχίζει εκείνος/η. Μπορείτε να φωνάξετε «Ράμι» μόνο όταν ισχύει μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις :

  1. Είδατε ένα φύλλο που μπορεί να συμπληρώσει ένα έγκυρο meld, ή που να μπορείτε να κολλήσετε σε ένα ήδη κατεβασμένο meld.
  2. Το φύλλο που έπεσε συμπληρώνει τα φύλλα που κρατάει ένας άλλος παίκτης.
  3. Στη στοίβα απόρριψης υπάρχουν 2 φύλλα που μαζί με το φύλλο που απορρίφθηκε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθεί meld.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για το Ράμι 500; Επισκεφθείτε την ενότητα Κανόνες Ράμι 500 και εξασκηθείτε!

Επιθυμείτε να λάβετε μέρος σε περισσότερα παιχνίδια της RummyRoyal; Λάβετε το λογισμικό μας εντελώς δωρεάν και γνωριστείτε με χιλιάδες άλλους παίκτες από όλο τον κόσμο που ήδη απολαμβάνουν τα συναρπαστικά παιχνίδια (Κουμ-Καν 40, Κουμ-Καν 51, Τζιν και Κλασσικό Ράμι), τα τουρνουά, τα έπαθλα και τα προνόμια που διαθέτουμε ειδικά για εσάς !