Κλασσικό Ράμι

Κλασσικό Ράμι

Κλασσικό Ράμι διαδήλωση     Κατέβασμα τώρα

Επιθυμείτε να παρακολουθήσετε μια επίδειξη Ράμι; Κάντε κλικ στο κουμπί!

Για πάνω από διακόσια χρόνια το Ράμι θεωρείται το πιο δημοφιλές παιχνίδι τράπουλας στον κόσμο. Παρόλο που υπάρχει παιχνίδι με αυτή την ονομασία, ο όρος χρησιμοποιείται και για να περιγράψει όλα τα παιχνίδια της οικογένειας που μοιράζονται παρόμοια χαρακτηριστικά. Εμείς σας προσφέρουμε και τη διαδικτυακή εκδοχή του Κλασσικού Ράμι, που περιλαμβάνει όλους τους βασικούς κανόνες και τα χαρακτηριστικά των παιχνιδιών ράμι.

Μια Παρτίδα Κλασσικού Ράμι

Το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο για τη συμμετοχή 2 έως 4 παικτών. Στόχος του παιχνιδιού είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφορτωθεί όλα του τα φύλλα. Η παρτίδα αποτελείται από γύρους και σειρές. Κάθε παίκτης με τη σειρά του κάνει δύο βασικές κινήσεις : το τράβηγμα ενός φύλλου, και το πέταγμα ενός άλλου στο τέλος της σειράς σας. Μπορείτε να τραβήξετε φύλλα από την κλειστή στοίβα, είτε να πάρετε το φύλλο που πέταξε ο προηγούμενος από εσάς στο τέλος της σειράς του. Σε ό,τι αφορά το πέταγμα φύλλου, το πιο πιθανό για ένα παίκτη είναι να διαλέξει να διώξει το φύλλο εκείνο που του είναι λιγότερο χρήσιμο.

Η αξία κάθε φύλλου υπολογίζεται ανάλογα με τη χρησιμότητά του προκειμένου ο παίκτης να δημιουργήσει συνδυασμούς. Για να «ξεφορτωθούν» φύλλα οι παίκτες πρέπει να σχηματίσουν σετ ή σειρές (γνωστά και ως melds) και να τα κατεβάσουν στο τραπέζι. Για να ολοκληρώσουν πρέπει να έχουν κρατήσει ένα φύλλο και να το πετάξουν στη στοίβα απόρριψης.

Σειρά – τουλάχιστον 3 συνεχόμενα φύλλα του ίδιου χρώματος.

Σετ – τουλάχιστον τρία φύλλα με την ίδια αξία αλλά διαφορετικό χρώμα.

Όταν ένας παίκτης απομείνει χωρίς κανένα φύλλο στο χέρι του/της, ο παίκτης αυτός κερδίζει την παρτίδα και οι αντίπαλοι τιμωρούνται ανάλογα με τη συνολική αξία των φύλλων που τους είχαν στα χέρια τους όταν πραγματοποιήθηκε η νικητήρια κίνηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες του Κλασσικού Ράμι, αλλά και το σύστημα βαθμολογίας του, επισκεφθείτε την ενότητα με τίτλο κανόνες Κλασσικού Ράμι. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε και την ενότητά μας σχετικά με την στρατηγική Κλασσικού Ράμι online για να διαβάσετε μερικές από τις υποδείξεις και τις συμβουλές μας.

Μια παρτίδα Κλασσικού Ράμι μπορεί να τελειώσει ύστερα από ένα ή τρεις γύρους. Τότε υπολογίζονται οι πόντοι που ο καθένας έχει συγκεντρώσει και καθορίζεται ο νικητής. Οι παίκτες έχουν δύο επιλογές : ή να κατεβάζουν τους συνδυασμούς τους σταδιακά, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να πιαστούν με πολλούς βαθμούς, ή να προσπαθήσουν να κατεβάσουν όλους τους συνδυασμούς ταυτόχρονα. Αυτό το είδος νίκης ονομάζεται «Κομπλάν» κι όταν κάποιος καταφέρει να νικήσει με αυτό τον τρόπο επιβραβεύεται με έξτρα πόντους.

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε ένα αναλυτικό βίντεο που θα σας βοηθήσει να παίξετε Ράμι εύκολα και γρήγορα.

Για να ξεκινήσετε να παίζετε Ράμι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή μας δωρεάν και να γράψετε ιστορία μαζί με χιλιάδες άλλους παίκτες Ράμι από όλο τον κόσμο !