Οκλαχόμα Τζιν

Οκλαχόμα Τζιν

Οκλαχόμα Τζιν διαδήλωση     Κατέβασμα τώρα

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε το demo επίδειξης Οκλαχόμα Τζιν !

Τόσο το Τζιν Ράμι, όσο και η παραλλαγή του, το Οκλαχόμα Τζιν, είναι ίσως το πιο διάσημο μέλος της οικογένειας παιχνιδιών ράμι. Η ιστορία του παιχνιδιού ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα, και κάποιοι ισχυρίζονται ότι το παιχνίδι πήρε το όνομά του από το αγαπημένο ποτό του εφευρέτη. Το Οκλαχόμα Τζιν έχει κοινά χαρακτηριστικά με άλλα παιχνίδια ράμι, αλλά ξεχωρίζει από τα περισσότερα παιχνίδια της κατηγορίας, χάρη σε κάποιους ιδιαίτερους περιορισμούς.

Τα φύλλα και οι αξίες τους:

1 σημεία2 σημεία3 σημεία4 σημεία5 σημεία6 σημεία
7 σημεία8 σημεία9 σημεία10 σημεία10 σημεία10 σημεία
10 σημεία     

ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΤΖΙΝ

Το Οκλαχόμα Τζιν είναι σχεδιασμένο για τη συμμετοχή δύο ή τριών παικτών. Πρωταρχικός στόχος κάθε παίκτη είναι να είναι ο πρώτος που θα «κατεβάσει» έγκυρα melds, με όλα τα χαρτιά που έχει στο χέρι του. Αντίθετα με το κλασσικό online Ράμι, το Οκλαχόμα Τζιν περιλαμβάνει και ένα δεύτερο στόχο, που αφορά την προσπάθεια του παίκτη να μειώσει στο ελάχιστο τον αριθμό των άχρηστων φύλλων. «Άχρηστα» είναι τα φύλλα που δεν μπορούν να δημιουργήσουν ούτε σετ ούτε σειρές, τόσο στα χέρια των παικτών όσο και στο τραπέζι- με άλλα λόγια, τα φύλλα που απομένουν στον παίκτη στο τέλος της παρτίδας.

Παίζεται με μία τράπουλα δίχως μπαλαντέρ. Ένας τυπικός γύρος αποτελείται από δύο βασικές κινήσεις – το «τράβηγμα» του πρώτου φύλλου της τράπουλας, και το «πέταγμα» ενός φύλλου που δεν χρησιμεύει στον παίκτη. Η αξία ενός φύλλου καθορίζεται διάφορους παράγοντες, όπως το κατά πόσο είναι κατάλληλο για τη δημιουργία συνδυασμών, ή από την αξία που θα έχει σε βαθμούς τιμωρίας.

Ένα έγκυρο meld μπορεί να έχει την εξής μορφή :
Σειρά – τουλάχιστον τρία συνεχόμενα φύλλα του ίδιου χρώματος.
Σετ – τουλάχιστο τρία φύλλα ίδιας αξίας, αλλά διαφορετικού χρώματος.

Το αποτέλεσμα μιας παρτίδας Οκλαχόμα καθορίζεται πάντοτε την τελευταία στιγμή, εφόσον μόνο τότε μπορούν οι παίκτες να δουν τη συνολική αξία άχρηστων φύλλων των αντιπάλων τους. Μια παρτίδα μπορεί να τελειώσει ως εξής:

  1. Με Τζιν – ένας παίκτης δημιουργεί έγκυρους συνδυασμούς (melds) με όλα τα φύλλα που έχει στο χέρι, και πετά (απορρίπτει) το τελευταίο φύλλο στο τραπέζι. Σε αυτή την περίπτωση, το άθροισμα άχρηστων φύλλων των αντιπάλων θα καθορίσει τους βαθμούς τιμωρίας που θα λάβουν.
  2. Με Χτύπημα – ένας παίκτης δημιουργεί έγκυρους συνδυασμούς με τα περισσότερα από τα φύλλα του χεριού του. Ο παίκτης δεν πρέπει να έχει συγκεντρώσει άχρηστα φύλλα συνολικής αξίας μεγαλύτερης του 10. Ο γύρος του πρέπει να τελειώσει με το πέταγμα ενός φύλλου στο τραπέζι.
  3. Με Undercut – όταν ένας παίκτης πραγματοποιεί «χτύπημα», οι αντίπαλοί του έχουν την ευκαιρία να ‘κολλήσουν’ φύλλα στα melds του. Τα φύλλα πρέπει να προστίθενται αμέσως. Εάν ένας αντίπαλος καταφέρει να τελειώσει την παρτίδα με χαμηλότερο άθροισμα άχρηστων φύλλων από εκείνον που πραγματοποίησε το «χτύπημα», τότε κερδίζει εκείνος με «undercut» Τα «undercut» καταφέρνουν να ανατρέψουν το παιχνίδι, εφόσον εκείνος που έκανε το αρχικό «χτύπημα» χρεώνεται, πέρα από την αξία των άχρηστων φύλλων του, και με επιπλέον 25 βαθμούς τιμωρίας.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τους Κανόνες Οκλαχόμα Τζιν.

Επισκεφθείτε την ενότητα με τίτλο «Πώς παίζεται το Κουμ-Καν 51» και παρακολουθήστε ένα demo που θα σας βοηθήσει να παίξετε Οκλαχόμα online, εύκολα και γρήγορα !

Εάν επιθυμείτε να παίξετε Οκλαχόμα, το μόνο που χρειάζεται είναι να λάβετε το λογισμικό του παιχνιδιού εντελώς δωρεάν, και να συναντήσετε online χιλιάδες άλλους παίκτες από όλο τον κόσμο, για συναρπαστικές παρτίδες Οκλαχόμα!