Οκέι

Οκέι

Οκέι διαδήλωση     Κατέβασμα τώρα

Κανόνες Οκέι

Το Οκέι είναι ένα παιχνίδι που δίνει μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική τροπή στα παιχνίδια του online Ράμι. Πρόκειται για την τουρκική παραλλαγή του κλασσικού Ράμι. Το Οκέι παίζεται με 106 πλακίδια, και 4 παίκτες. Τα πλακίδια που χρησιμοποιούνται μοιάζουν πολύ με τα παραδοσιακά φύλλα της τράπουλας, τα οποία χωρίζονται σε 4 χρώματα. Πάνω σε αυτά τα πλακίδια, υπάρχουν και «φύλλα» * με ψευδή- μπαλαντέρ, που παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στο Οκέι. Πριν ξεκινήσετε να παίζετε, εξοικειωθείτε καλά με τα φύλλα, έτσι θα ξέρετε τι ακριβώς να ψάξετε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

*Το Τούρκικο Ράμι παίζεται παραδοσιακά με τέσσερα-χρωματιστά πλακίδια. Οι όροι «Φύλλο» και «Φύλλα» σε αυτή τη σελίδα αναφέρονται σε πλακίδια, και ο όρος “Χρώμα” αναφέρεται στο χρώμα των πλακιδίων.

Η παρτίδα

Για να παίξετε Οκέι, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τους ιδιαίτερους κανόνες αυτού του παιχνιδιού. Πρώτον, νικητής ανακηρύσσεται εκείνος που θα συνδυάσει 14 πλακίδια ή θα πάρει 7 ζευγάρια της ίδιας αξίας και χρώματος. Εδώ βλέπουμε μια ομοιότητα με το κλασσικό Ράμι, εφόσον, εάν είστε ο πρώτος/η που θα απαλλαγείτε από όλα τα «φύλλα» που έχετε στο χέρι, οι αντίπαλοί σας θα λάβουν βαθμούς τιμωρίας. Ασφαλώς υπάρχουν και διαφορές.

Πριν όμως ασχοληθούμε με το θέμα της βαθμολογίας, ας αναφερθούμε σε κάποια ακόμη ζητήματα. Σε κάθε παίκτη μοιράζονται από 14 πλακίδια («φύλλα»). Για να δούμε ποιος θα παίξει πρώτος σηκώνουμε ένα πλακίδιο. Η φορά του παιχνιδιού θα είναι αντίθετη από αυτή των δεικτών του ρολογιού (δηλαδή από αριστερά προς τα δεξιά) ξεκινώντας με τον παίκτη που σήκωσε το μεγαλύτερο αριθμό. Αφού καθοριστεί η σειρά των παικτών, ο πρώτος λαμβάνει ένα μπαλαντέρ μόλις σηκώσει το επόμενο «φύλλο» και το αναποδογυρίσει. Το μπαλαντέρ είναι στην ουσία ο αριθμός που ακολουθεί εκείνον που εμφανίστηκε όταν αναποδογυρίζουμε το «φύλλο», αλλά πρέπει να είναι του ιδίου χρώματος (π.χ. εάν το φύλλο είναι το 3, μπαλαντέρ θα είναι το 4). Τώρα το παιχνίδι μπορεί να αρχίσει.

Συγκέντρωση και Υπολογισμός Πόντων

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, από τον κάθε παίκτη αφαιρούνται βαθμοί, ανάλογα με το πώς κέρδισε ο νικητής. Εάν ο νικητής χρησιμοποίησε μπαλαντέρ ή κατάφερε να βρει 7 ζεύγη, τότε αφαιρούνται από όλους τους αντιπάλους 4 βαθμοί. Εάν ωστόσο η νίκη ήταν απλή, τότε οι υπόλοιποι παίκτες χάνουν μόνο 2 βαθμούς ο καθένας.

Παίζοντας Οκέι οnline

Μόλις μάθετε πώς παίζεται το Οκέι, επόμενός σας στόχος είναι να βρείτε θέσεις για online Οκέι. Το διαδίκτυο είναι ένα εξαιρετικό τερέν για να δοκιμάσετε τις ικανότητές και να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας, εφόσον υπάρχουν τόσα πολλά άτομα που επιθυμούν να παίξουν όπως εσείς. Παίζοντας ενάντια σε αληθινούς αντιπάλους με χρόνια πείρα, θα μπορέσετε να μάθετε τον τρόπο που σκέφτονται στο παιχνίδι. Στο διαδίκτυο θα βρείτε και υποδείξεις/συμβουλές για Οκέι, που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το παιχνίδι σε βάθος. Εάν ξέρετε πού να κοιτάξετε, θα ανακαλύψετε ότι αυτές οι συμβουλές προσφέρουν σημαντική βοήθεια, και μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές σας να νικήσετε.

Για όσους δεν επιθυμούν να ξοδέψουν χρήματα, υπάρχουν ιστότοποι που θα σας επιτρέψουν να παίξετε δωρεάν Οκέι. Παίζοντας δωρεάν οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους καλύτερους του είδους, χωρίς να πρέπει να ανησυχούν εάν θα χάσουν χρήματα ή τη φήμη τους σε περίπτωση που ηττηθούν. Η δωρεάν σκηνή του gaming είναι ένας υπέροχος τρόπος να κατανοήσετε πώς παίζεται το παιχνίδι και ποιοι κανόνες ισχύουν. Εάν παρατηρείτε προσεχτικά πώς παίζουν οι άλλοι, θα μπορείτε να παίξετε με τους καλύτερους σε χρόνο μηδέν.