Ματζόνγκ

Κατέβασμα τώρα

Το Ματζόνγκ, γνωστό και ως Μα-γιόνγκ , Μα-τζον , και Μαγιάν, έχει (όπως μπορεί κανείς να υποθέσει από την ονομασία του) προέλευση την Κίνα. Το συναντούμε για πρώτη φορά πριν από δύο χιλιάδες χρόνια στην αυλή του Κινέζου αυτοκράτορα του Γου, δηλαδή περίπου την εποχή που ζούσε και ο κινέζος φιλόσοφος Κομφούκιος. Συχνά δε έχει αναφερθεί ως ο εφευρέτης του παιχνιδιού. Μια από τις χαμηλότερες βαθμολογίες που έχουν ποτέ καταγραφεί στο Ματζόνγκ είναι οι 22 πόντοι, ενώ η υψηλότερη οι 928 πόντοι!

Η RummyRoyal με υπερηφάνεια παρουσιάζει στην κοινότητα των παικτών, την τελευταία μας προσθήκη στη δημοφιλή πλατφόρμα gaming. Το Online Ματζόνγκ θεωρείται παιχνίδι που απαιτεί υψηλό βαθμό τεχνικής και συγκέντρωσης. Το έχουν δε ονομάσει το ‘παιχνίδι των εκατό μυαλών’. Πλέον, οι παίκτες της RummyRoyal θα έχουν μια ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το συναρπαστικό, νέο παιχνίδι.

Το Ματζόνγκ κανονικά παίζεται από 4 άτομα και χρειάζεται πολύ καλή κριτική ικανότητα μέσα από πολλές ώρες δωρεάν εξάσκησης. Συνήθως το Ματζόνγκ εμπίπτει στην κατηγορία των παιχνιδιών με πλακίδια, όπως και το Ράμικαμπ, αλλά στο πραγματικό παιχνίδι μοιάζει περισσότερο με τα υπόλοιπα παιχνίδια Ράμι. Στόχος του Ματζόνγκ – όπως και των περισσότερων παιχνιδιών Ράμι- είναι να ξεφορτωθείτε όλα σας τα πλακίδια όσο το δυνατόν γρηγορότερα συνδυάζοντάς τα σε ομάδες ή σετ. Και όπως φυσικά ισχύει και με όλα τα παιχνίδια ράμι, υπάρχουν παραλλαγές και στο Ματζόνγκ, όμως ο τρόπος παιχνιδιού παραμένει ίδιος – το ανταγωνιστικό πνεύμα ενισχύεται όταν ο παίκτης πρέπει να σχηματίσει τις ομάδες που έχουν την υψηλότερη βαθμολογική αξία. Επομένως, το κλειδί δεν είναι οι απλοί συνδυασμοί ‘ζευγαριών’ πλακιδίων, αλλά συνδυασμοί που θα σας δώσουν την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία.

Το Ματζόνγκ συνήθως παίζεται με τουλάχιστον 136 πλακίδια και 144 το ανώτερο. Τα πλακίδια φέρουν διάφορες εικόνες και σχέδια, ανάλογα με το πού παίζεται το παιχνίδι. Τα παραδοσιακά πλακίδια έχουν τα εξής χρώματα* : Κύκλοι, Καλάμια Μπαμπού, Φιγούρες, Άνεμοι, Δράκοι και Λουλούδια. Το αμερικάνικο Ματζόνγκ έχει τυποποιηθεί από την Εθνική Ένωση Ματζόνγκ και τα πλακίδιά του διαφέρουν πολύ από αυτά του κλασσικού παιχνιδιού. Υπάρχουν τζόκερ, όπως και Τσάρλεστον, και συνδυασμοί πέντε ή περισσοτέρων πλακιδίων. Το απλό χέρι, που είναι γνωστό με την ονομασία ‘Τσόου’ δεν αποτελεί μέρος της αμερικανικής εκδοχής.

*οι λέξεις ‘χρώμα’ και ‘χρώματα’ σε αυτή τη σελίδα αναφέρονται στο σχέδιο, ή την εικόνα που φέρουν τα πλακίδια.

Στη RummyRoyal λαμβάνουμε πάντοτε σοβαρά υπόψη τις επιθυμίες, τις ερωτήσεις και τις προτάσεις των μελών μας. Σε ό,τι αφορά το Ματζόνγκ, και επειδή πρόκειται για καινούρια προσθήκη στην οικογένεια των παιχνιδιών Ράμι που διαθέτουμε online, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όποιους παίκτες χρειάζονται επιπλέον βοήθεια στην εκμάθηση του Ματζόνγκ.