Τζιν Ράμι

Τζιν Ράμι

Τζιν Ράμι διαδήλωση     Κατέβασμα τώρα

Βελτιώστε τις ικανότητές σας στο Τζιν. Κάντε κλικ για να παρακολουθήσετε το βίντεο επίδειξης (DEMO).

Η ιστορία θέλει το Τζιν Ράμι ως ένα από τα διασημότερα παιχνίδια της οικογένειας των ράμι. Με αφετηρία τη Νέα-Υόρκη του 19ου αιώνα, κάποιοι ισχυρίζονται ότι το όνομά του παιχνιδιού προέκυψε από το αγαπημένο ποτό του εφευρέτη. Το Τζιν Ράμι έχει κάποια βασικά στοιχεία που συναντούμε σε άλλα παιχνίδια ράμι, όπως το Κουμ-Καν 51, και το Ράμι 500. Ξεχωρίζει όμως από τα υπόλοιπα παιχνίδια Ράμι, εξαιτίας κάποιων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών. Μία ακόμη διάσημη παραλλαγή του Τζιν Ράμι είναι το Οκλαχόμα Τζιν.

Τα φύλλα και οι αξίες τους:

1 σημεία2 σημεία3 σημεία4 σημεία5 σημεία6 σημεία
7 σημεία8 σημεία9 σημεία10 σημεία10 σημεία10 σημεία
10 σημεία     
 

ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΤΖΙΝ ΡΑΜΙ

Το Τζιν Ράμι είναι σχεδιασμένο για τη συμμετοχή δύο ή τριών παικτών. Πρωταρχικός στόχος κάθε παίκτη είναι να είναι ο πρώτος που θα «κατεβάσει» έγκυρα melds, με όλα τα χαρτιά που έχει στο χέρι του. Αντίθετα με το κλασσικό online Ράμι, το Τζιν Ράμι περιλαμβάνει και ένα δεύτερο στόχο, που αφορά την προσπάθεια του παίκτη να μειώσει στο ελάχιστο τον αριθμό των άχρηστων φύλλων. «Άχρηστα» είναι τα φύλλα που δεν μπορούν να δημιουργήσουν ούτε σετ ούτε σειρές, τόσο στα χέρια των παικτών, όσο και στο τραπέζι.

Παίζεται με μία τράπουλα δίχως μπαλαντέρ. Ένας τυπικός γύρος αποτελείται από δύο βασικές κινήσεις – το «τράβηγμα» του πρώτου φύλλου της τράπουλας (για να δημιουργηθεί έτσι μια στοίβα απορριφθέντων), και το «πέταγμα» ενός φύλλου χαμηλής αξίας στον αντίπαλο. Η αξία καθορίζεται από τη χρησιμότητα του φύλλου στον τρέχοντα γύρο, προκειμένου ο παίκτης να σχηματίσει σετ, ή από την αξία που θα έχει αυτό το φύλλο σε βαθμούς που θα μετρήσουν εναντίον του (είναι γνωστοί και ως βαθμοί τιμωρίας).

Υπάρχουν δύο τρόποι να φτιάξετε melds :
Σειρά – τουλάχιστον τρία συνεχόμενα φύλλα του ιδίου χρώματος.
Σετ – τουλάχιστον τρία φύλλα ίδιας αξίας, διαφορετικού χρώματος.

Το αποτέλεσμα μιας παρτίδας κρίνεται πάντοτε στο τέλος, εφόσον μόνο τότε μπορούν οι παίκτες να ανακαλύψουν ποιος κέρδισε. Μία παρτίδα μπορεί να τελειώσει ως εξής :

  1. Με Τζιν – ένας παίκτης δημιουργεί έγκυρα melds με όλα τα χαρτιά που έχει στο χέρι. Κατόπιν απορρίπτει («πετάει») το τελευταίο του φύλλο. Σε αυτή την περίπτωση, ο αριθμός των άχρηστων φύλλων που έχουν οι αντίπαλοί του θα καθορίσει και τους βαθμούς τιμωρίας που θα λάβουν.
  2. Με Χτύπημα – ένας παίκτης σχηματίζει έγκυρα melds με τα περισσότερα από τα χαρτιά που έχει στο χέρι. Ο παίκτης δεν πρέπει να έχει συγκεντρώσει άχρηστα φύλλα συνολικής αξίας μεγαλύτερης του 10. Ο γύρος του πρέπει να τελειώσει με το πέταγμα ενός φύλλου.
  3. Με Undercut – όταν ένας παίκτης πραγματοποιεί « χτύπημα», οι αντίπαλοι, έχουν την ευκαιρία να ‘κολλήσουν’ φύλλα στα melds του. Τα φύλλα πρέπει να προστίθενται αμέσως. Εάν ένας αντίπαλος καταφέρει να τελειώσει την παρτίδα με χαμηλότερη αξία άχρηστων φύλλων από εκείνον που πραγματοποίησε το «χτύπημα», τότε κερδίζει εκείνος με «undercut». Τα «undercut» καταφέρνουν να ανατρέψουν το παιχνίδι, εφόσον εκείνος που έκανε το αρχικό «χτύπημα» χρεώνεται, πέρα από την αξία των άχρηστων φύλλων του, και με επιπλέον 25 βαθμούς τιμωρίας.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη βαθμολογία και τους Κανόνες του Τζιν Ράμι.

Για να ξεκινήσετε αμέσως να παίζετε Τζιν Ράμι, το μόνο που χρειάζεται είναι να λάβετε το λογισμικό του παιχνιδιού εντελώς δωρεάν, και να συναντήσετε online χιλιάδες άλλους παίκτες από όλο τον κόσμο, για περισσότερη Τζιν Ράμι διασκέδαση!