Κουμ-καν 51

Κουμ-καν 51

Κουμ-καν 51 διαδήλωση     Κατέβασμα τώρα

Κάντε Κλικ στο κουμπί, παρακολουθήστε το demo Κουμ-Καν 51 και ξεκινήστε να παίζετε σήμερα !

Τα παιχνίδια Ράμι, και οι διάφορες παραλλαγές τους απαρτίζουν ίσως την πιο δημοφιλή οικογένεια παιχνιδιών του κόσμου τα τελευταία 200 χρόνια. Ένα από τα πιο αγαπημένα ράμι παιχνίδια είναι και το Kουμ-Καν 51. Πλέον θα το βρείτε online μαζί με το Κουμ-Καν 40.

Μια παρτίδα Κουμ-Καν 51

Σε αυτό το παιχνίδι συμμετέχουν από 2 έως 4 παίκτες. Στόχος του παιχνιδιού είναι να είστε ο πρώτος που θα ξεφορτωθεί όλα τα φύλλα που έχει στο χέρι. Το παιχνίδι αποτελείται από γύρους, στους οποίους συμμετέχει κάθε παίκτης με τη σειρά του, πραγματοποιώντας τις εξής δύο κινήσεις : Πρώτα ο παίκτης πρέπει να τραβήξει ένα φύλλο, είτε από τη στοίβα αποθέματος (κλειστά φύλλα), είτε από τη στοίβα απόρριψης (ανοιχτά φύλλα). Μόλις ο παίκτης τραβήξει το φύλλο του, πρέπει να διαλέξει ένα άλλο από αυτά που έχει στο χέρι, και να το πετάξει στη στοίβα απόρριψης. Συνήθως το φύλλο που ο παίκτης επιλέγει να ξεφορτωθεί είναι το λιγότερο χρήσιμο για τον ίδιο, αλλά και για τον επόμενο στη σειρά, τον αντίπαλό του.
Χρήσιμο είναι κάθε φύλλο που ταιριάζει με την αλληλουχία των χαρτιών που συλλέγει ο παίκτης. Προκειμένου να ξεφορτωθεί τα χαρτιά του, ο παίκτης πρέπει να σχηματίσει melds (σετ ή σειρές) συνδυάζοντας όλα του τα φύλλα, εκτός από ένα, το οποίο και θα πετάξει στη στοίβα απόρριψης για να τελειώσει το γύρο.

Σετ – τουλάχιστον 3 φύλλα ίδιας αξίας αλλά διαφορετικού χρώματος:

ή

Ορισμός – τουλάχιστον 3 φύλλα ίδιου αριθμού αλλά διαφορετικού χρώματος:

ή

Όταν ένας παίκτης καταφέρει να ξεφορτωθεί όλα του τα φύλλα, είναι ο νικητής. Οι αντίπαλοί του θα λάβουν βαθμούς τιμωρίας ανάλογα με τα φύλλα που τους έχουν απομείνει. Οι βαθμοί τιμωρίας αντιστοιχούν στον αριθμό που αναγράφεται στο κάθε φύλλο. Κατ’ εξαίρεση, οι φιγούρες κοστίζουν 10 βαθμούς η κάθε μία, ο Άσσος κοστίζει 11 βαθμούς, και το μπαλαντέρ κοστίζει 25 βαθμούς. Οι βαθμοί τιμωρίας καθορίζουν τη θέση του παίκτη στην παρτίδα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες και το σύστημα βαθμολογίας του Κουμ-Καν 51, θα βρείτε στην ενότητα με τίτλο Κανόνες Κουμ-Καν 51.

Κατά τη διάρκεια μίας παρτίδας Κουμ-Καν 51, κάθε παίκτης μπορεί να παίξει με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι να δημιουργεί συνδυασμούς προοδευτικά, ελαττώνοντας έτσι τον αριθμό των φύλλων που κρατά στο χέρι, και μειώνοντας τον κίνδυνο να εισπράξει βαθμούς τιμωρίας εάν ο αντίπαλος κερδίσει. Ο δεύτερος είναι να δημιουργήσει συνδυασμούς κατευθείαν. Αυτό ονομάζεται Κομπλάν, και οι αντίπαλοι δεν εισπράττουν μόνο τους βαθμούς τιμωρίας από τα φύλλα που κρατούσαν, αλλά και πολλούς επιπλέον βαθμούς τιμωρίας. Στο Κουμ-Καν 51 το πρώτο σας meld μπορεί να σχηματιστεί μόνο εάν η αξία των φύλλων που επιθυμείτε να συνδυάσετε είναι ίση ή μεγαλύτερη του 51.

Επισκεφθείτε την ενότητα με τίτλο Πώς να παίξετε Κουμ-Καν 51 και παρακολουθήστε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό οδηγό (demo) που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε εύκολα και γρήγορα πώς παίζεται το Κουμ-Καν 51!

Εάν επιθυμείτε να ξεκινήσετε να παίζετε Κουμ-Καν 51, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λάβετε το λογισμικό του παιχνιδιού εντελώς δωρεάν, και να συναντήσετε χιλιάδες παίκτες από όλο τον κόσμο, που ήδη απολαμβάνουν τα συναρπαστικά μας παιχνίδια Ράμι!