Κουμ-Καν 40

Κουμ-Καν 40

Κουμ-Καν 40 διαδήλωση     Κατέβασμα τώρα

Για να παρακολουθήσετε το demo Κουμ-Καν 40 κάντε κλικ στο κουμπί!Για περισσότερους από 2 αιώνες τώρα, οι διάφορες παραλλαγές της οικογένειας παιχνιδιών Ράμι, έχουν αποκτήσει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Μία από τις πιο δημοφιλείς εκδοχές, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι αυτό που εμείς στη RummyRoyal αποκαλούμε Κουμ-Καν 40.

Μία Παρτίδα Κουμ-Καν

2 έως 4 παίκτες μπορούν να παίξουν αυτό το παιχνίδι, είτε συμμετέχοντας σε γρήγορο γύρο, είτε σε τουρνουά αποκλεισμού. Ο νικητής της παρτίδας είναι ο πρώτος παίκτης που θα ξεφορτωθεί όλα τα φύλλα που έχει στο χέρι συνδυάζοντάς τα σε σετ ή σε σειρές. Το παιχνίδι προχωρά καθώς οι παίκτες παίζουν με προκαθορισμένη σειρά. Όταν έρχεται η σειρά του κάθε παίκτη εκείνος/η πραγματοποιεί απαραίτητα δύο κινήσεις : τραβάει και πετάει φύλλο. Ένας παίκτης μπορεί να τραβήξει φύλλο είτε από τη στοίβα αποθέματος είτε από τη στοίβα απόρριψης, ενώ πρέπει να πετάξει ένα φύλλο στη στοίβα απόρριψης και να πάρει σειρά ο επόμενος παίκτης.

Το κάθε φύλλο έχει τη δική του αξία για τον κάθε παίκτη. Όλα εξαρτώνται από το σκοπό που προσπαθεί να επιτύχει ο καθένας. Για να κερδίσουν οι παίκτες πρέπει να συνδυάσουν (κάνοντας σετ ή σειρές) όλα τα φύλλα που έχουν στο χέρι, και να τα κατεβάσουν στο τραπέζι. Ένα από αυτά δεν θα συμπεριλαμβάνεται στους συνδυασμούς, για να το πετάξουν στη στοίβα απόρριψης στο τέλος της σειράς τους.

Σετ – τουλάχιστον 3 φύλλα με την ίδια αξία, αλλά διαφορετικό χρώμα

ή

Σειρά – Τουλάχιστον 3 συνεχόμενα φύλλα του ίδιου χρώματος

ή

Όταν ένας παίκτης κερδίζει την παρτίδα συνδυάζοντας όλα του τα φύλλα, όλοι του οι ηττημένοι αντίπαλοι εισπράττουν βαθμούς τιμωρίας. Οι βαθμοί τιμωρίας απονέμονται σύμφωνα με την αξία των φύλλων που τους έχουν απομείνει στο χέρι κάθε φορά. Κάθε φύλλο κοστίζει όσο η αριθμητική του αξία με εξαίρεση τα εξής: Οι φιγούρες κοστίζουν 10 βαθμούς τιμωρίας η κάθε μία, ο Άσσος ισούται με 11 βαθμούς και το Μπαλαντέρ με 15. Οι βαθμοί τιμωρίας καθορίζουν και την κατάταξη ενός παίκτη στο παιχνίδι.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κανόνες, αλλά και για το ιδιαίτερό σύστημα βαθμολογίας του Κουμ-Καν 40, επισκεφθείτε την ενότητα με τίτλο Κανόνες Κουμ-Καν 40.

Εάν είστε ήδη οπαδός του Κουμ-Καν 40, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και το Κουμ-Καν 51.

Τι άλλο μένει να κάνετε; Εγγραφείτε σε εμάς και ελάτε να γράψετε ιστορία! Απλώς κατεβάστε το λογισμικό ράμι εντελώς δωρεάν, μπείτε στο παιχνίδι μαζί με χιλιάδες άλλους παίκτες από όλο τον κόσμο, και ζήστε τη μαγεία των online ράμι παιχνιδιών μας!